MUTLULUK EGZERSİZLERİ

09.08.2014 14:46

Yaşamımızda bir çok sorunlar ile karşılaşsak ta sonuç olarak kendimizi genel anlamda nasıl hissettiğimiz önemli “Mutlu” yada “Mutsuz”.

 

Bu konuya genelleyerek sürekli olarak baktığımız da bir kişi ya genel olarak mutlu yada mutsuz. Ayrıca yapılan bilimsel araştırmalar da ekonomik refah, sosyal çevre, sağlık gibi faktörlerin mutluluk üzerindeki etkisi minimum derece de olduğu gözlemlenmiştir. Mutluluk kronikleşen bir durum yaratabileceği gibi kişilerin hayatında aynı şekilde mutlu hissetmekte

öğrenilen bir davranıştır .Tüm bunun yanında birde doğuştan kazanılmış mutluluk var bu bakış açısı ise Illinos Üniveristesi’nde Ed Deier tarafından yapılan bir çalışma da Özdeş çift yumurta ikizler ile yürütülen araştırmada her insanın belirli bir “Mutluluk set noktası ” ile doğmuş olduğu gözlemlenmiştir. Mutluluk set noktası kişinin kilo set noktasına benzer bir durumdur şöyle ki ; bazı insanlar zayıf olmak için çalışmasalar da kiloları düşüktür kilolarını kolayca korurlar fakat bazıları ise yoğun bir çalışma ve çaba sonucu istedikleri kiloyu koruyabilirler. Bu doğuştan genetik geçişli bir durumdur mutluluk ta buna benzer bazı kişiler çok çaba sarf etmeden daha mutlu hissedebilirler sürekli bazıları ise bunun için çok çaba sarf

etmek zorundadır. Peki bu durumda genlerin direktiflerin kabul etmeye mahkum muyuz? Cevap “Hayır” David Schkade Ünversitesi’inde Ken Sheldon’un teorisine göre Mutluluk aynı kilo gibi sürekli bir dönem fitnes ile düzene gireceği gibi mutluluk üzerine kişilerin bir dönem her gün çabası ile uzun süreli mutlu hissetme oluşturulabileceği görüşündedirler.

 

Bunun için iyi hissetmek bizde alışkanlık haline gelebilmesi için öncelikle bazı durmalarda iyi bir oyuncuolmak gerekebilir. Kendimizi mutlu hissediyormuşuz gibi düşünüp öyle davranmaya başladığımızda zaten beynimizin mutluluk duyguları harekete geçer ve mutluluk nöro kimyasalları salgılar(dopamin,serotanin,oksitosin,endorfin) ve bunlar sinir yollarına bağlıdır. Beynimiz öncelikle hayatta kalmak için kötü şeyleri tarar bir yapıya sahiptir , bu sebeple bizde mutsuzluk devreleri iyi gelişmiştir. Eğer iyi hissetmek için beynimiz tarama yapsaydı bugün burada olmayabilirdik.Fakat mutlu kimyasalların akışını hızlandırmak sizlerin elindedir.

 

Eğer mutlu ve iyi hissetme görüşünü hayatınızda genelleştirirseniz mutlu kimyasal davranışsal nöronları geliştirirseniz bir süre sonra kendinizi daha mutlu ve daha iyi hisseder bir yapıya sahip olduğunuzu göreceksiniz. Egzersizler mutluluk devrelerinizi geliştirecektir.

 

www.bilgininanahtari.net/mutluluk-devrelerini-gelistirmek/
 

 

Geri

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode