CANIM ANNEM

10.05.2014 17:45

Annelerimizi hatırlamak adına dünyanın farklı yerlerinde farklı zamanlı günlerde de olsa asıl özel olan kutlananın özel biri olmasıdır.

Peki, dünyada ilk anneler günü kutlamaları ne zaman kutlanmış?

İlk anneler günün kutlamaları çok eskilere yani antik yunan tarihine kadar uzanmaktadırlar. Aslında birleşen fikir tek olsa da ilk anneler günü kutlamaları, var olduğu kabul edilen tanrıların anası RHEA için düzenlenen bahar şenlikleridir. Daha günümüze yaklaşıldığında ise İngiltere de Paskalya dan 40gün önce Anneler pazarı denilen kutlamaya rastlanır. Sonraları Hıristiyanlık dininin Avrupa kıtasında yaygınlaşmasının ardından bugünün adı Kilise ana olarak isim anır olur. Önce Avrupalı Hıristiyanların bulmuş olduğu annelerine şükranlarını sunma günün fikri dünyayı sardı ve dünyanın çeşitli yörelerinde farklı günlerde kutlanmaya başlanmıştır.

Bu kadar detaylı bir geçmişinden sonra günümüze bir bakalım. Julia Word howe isimli bir abd. Vatandaşının bugüne barışa adamış bir anneler günü olarak kutlanması adına 1872‘li yıllarına rast gelmektedir. Türkiyede anneler günün yaklaşık olarak 1955 yıllarından sonra kutlanmaya başlandı. Dünyanın farklı yörelerinde anneler günü farklı günlerde de kutlansa da, Danimarka, İtalya, Finlandiya, Belçika ve Avustralya gibi ülkelerde aynı güne denk gelerek kutlanılmaktadır.

Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan anneler gününde ne yapmalı? Annemizi nasıl mutlu etmeliyiz?

Yılda bir gün hatırlanan anneler gününün sıra dışı bir şekilde geçirmek o günü unutulmaz kılacaktır. Ne yaparsanız yapın unutmayın unutulmayacak siz ve annenize özel bir an yaşayın.

Geri

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode