Bunları Hatırlıyor musunuz?

21.05.2014 16:18

BOWLİNG SALONU LOBUT YERLEŞTİRİCİ Bowling salonları her zaman günümüzdeki gibi değildi.

UYANDIRMA SERVİSİ Çalar saatlerin olmadığı bir dünyada her sabah pencereye tıklatarak sizi istediğiniz saatte uyandıran insanlar olduğunu hayal edebiliyor musunuz?

BUZ KESİCİLER Modern buzdolapları henüz üretilmemişken donmuş nehirlerden buzları kesip evlerde kullanılması için satan kişiler vardı.

DÜŞMAN ARAÇLARI DİNLEME SİSTEMİ Radar henüz icat edilmemişken kullanılan bu cihaz, üzerindeki akustik aynalar sayesinde yaklaşan hava araçlarının sesinin dinlenmesini sağlıyordu.

FARE AVCISI Fare ve sıçan popülasyonunu kontrol altında tutması için Avrupa’da yaygın olarak kiralanan fare avcıları, ölümcül hastalık yayan bu hayvanları yakalamakla yükümlüydü.

SOKAK LAMBALARINI YAKAN KİŞİ Elektrikli ampuller icat edilene kadar sokak lambalarını açıp kapatan ve bakımını yapan kişiler vardı.

KÜTÜK YÖNLENDİRİCİLER Teknolojinin gelişmediği dönemlerde kesilen ve nehir boyunca ilerlemesi gereken kütükler, ulaşmaları gereken yere kütük yönlendiriciler sayesinde ulaştırılıyordu.

TELEFON SANTRALİ OPERATÖRÜ Telefon santralinde çalışan operatörler bir telefon ağının vazgeçilmez elemanlarıydı.

CESET HIRSIZLARI 19. yüzyılda yasal yollardan kadavra bulmak zor olduğundan kiralanan ceset hırsızları, mezarları açar ve üniversitelerde kullanılması için cesetleri çalardı.

FABRİKA İŞÇİLERİNİ EĞLENDİRMEKLE GÖREVLİ KİŞİ El işinde çalışan fabrika işçilerini çalıştıkları esnada eğlendirmekle görevli olan bu kişi, yüksekçe bir yere oturur ve onlara kitap, dergi vs. okurdu.

 

Geri

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode