Beynin Katilleri

05.05.2014 10:07

Zekasını korumak isteyenler dikkat! Uzmanlar, beyni tüketip öldüren 11 gıda maddesini belirledi.

Beynin katilleri

 

ŞEKER VE ŞEKER ÜRÜNLERİ: Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere sebep olur. Hafızayı zayıflatır, öğrenmeyi zorlaştırır. 
KIZARMIŞ YİYECEKLER: Kızarmış veya işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler. En tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edildi.
İŞLENMİŞ GIDALAR: Merkezi sinir sistemine zarar verir. İleri yaşlarda Alzheimer'a neden olur. 
TUZLU GIDALAR: Tuzdaki yoğun sodyum düşünme yeteneğini zayıflatır. Zekayı da geriletir. 
TAHILLAR: Tahılların hepsi beyin fonksiyonlarına zarar verir. Tek istisna yüzde 100 tam kepekli tahıllardır. Çok tahıl yemek erken yaşlanıdır. 
İŞLENMİŞ PROTEİNLER: Sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş proteinlerden uzak durulmalıdır. İşlenmiş proteinler sinir sistemini tahrip eder. 

TRANSYAĞLAR: Kalp, kolesterol ve obezitenin yanısıra transyağlar beyne de zarar verir. Refleksleri öldürür, beyin işlevinin kalitesini düşürür. Ayrıca felç riskini de yükseltir. Alzheimer benzeri etkileri uzun vadede ortaya çıkar. 
YAPAY TATLANDIRICILAR: Birçok kişi zayıflamak için şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanır. Bunların faydasından çok zararı vardır. Uzun kullanımlarda beyin hasarına ve zihinsel bozukluklara yol açar. 
NİKOTİN: Birçok zararının yanı sıra vcudunuzun en önemli organı olan beyninize kan gitmesini engeller. Kan gitmezse oksijen de gitmez. Bu da beyninizin yavaş yavaş ölmesine yol açar. Kılcal damarları tıkadığı için sinir sistemi tükenir. 
ALKOL: Karaciğeri iflas ettirdiği biliniyor. Ancak az bilinen diğer etkisi de beyni bitirip tükettiğidir. Sağlıklı düşünme yeteneğini zayıflatır, hafızayı da tüketir. Kısa vadede alkol bırakıldığı takdirde etkileri belli bir düzeyde onarılabilir. Ancak uzun süreli kullanımlarda kalıcı hasarlara da yol açabilir. 
FAST-FOOD: BEYNİN kimyasını değiştiren fast-food ürünlerinden küçük-büyük herkesin uzak durması gerekiyor.
Depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açıyor. İçindeki katkı maddeleri öğrenme bozukluğu, motivasyon eksikliği ve hafıza zayıflığına da sebep oluyor. 

www.takvim.com.tr/Yasam/2014/05/05/beynin-katilleri

 

Geri

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode